^Vissza az oldal tetejére

 • 1 Miért a kéménybélelés?
  A kéménybélelés a leggyakrabban alkalmazott eljárás e szakterületen. Hogy miért? A válasz egyszerű: Azért, mert még mind a mai napig rengeteg veszélyes kémény van, melyekre leginkább a kéményseprők hívják fel a figyelmet. Kéménybélelésre van szükség az esetek többségében akkor is, ha kazáncserére, komplett fűtéskorszerűsítésre vagy új kazán beüzemelésére került sor.
 • 2 Hogyan zajlik egy kéménybélelés?
  Előre egyeztetett időpontban a szakemberek megvizsgálják a helyszínt, szükség esetén kamerás kéményvizsgálatot végeznek. A kéménybélelés megfelelő felméréséhez szükséges megközelíteni a tüzelőberendezés helyét, a kémény alsó tisztítónyílását, a padlásteret és a kémény végét. Felveszik az adatokat, majd egyedi ajánlatot adnak a komplett kivitelezésre.
 • 3 A kéménybélelés, kéményfelújítás...
  A kéménybélelés, kéményfelújítás és a kéményjavítás területén szerzett 20 éves tapasztalat garantálja, hogy cégünk mind a kémény kivitelezés, mind a garanciavállalás terén a maximumot próbálja nyújtani.
 • 4 Kémény javítás...
  A kivitelezési hibák, a régebben megvalósított technológia szerint szerelt és a tulajdonos által vagy a szakértelem hiányában kialakított kémény kéményjavítás kapcsán sürgősen forduljon hozzánk segítségért!
 • 5 ASAN kéménytechnika alkalmazása...
  Az ASAN rendszerrel bélelt kémények minden követelménynek megfelelnek, amellett, hogy a kémény is teljes hosszában megerősödik, felújul. Sikeresen alkalmazható erősen állagromlott kéményeknél is, mindezt olyan áron, amely mindenki számára megfizethető.


Mit is jelent a kéménybélelés?A kéménybélelés sok esetben jelenti a kéményszerelési munkák elhanyagolhatatlan részét, amihez páratlan szakmai tudás és nagyfokú szakmai tapasztalat szükséges. A tökéletesen működő kéménybélelés elkészítéséhez minden esetben szem előtt kell tartani a kéményhez kapcsolódó készülék fajtáját, annak teljesítményét, a felhasznált tüzelőanyag típusát, a füstgázelvezető csonkjának méretét, az áramlástechnikai és hőigényt, illetve a kémény átmérőjét és annak magasságát, illetve az elhúzások fokát.

Kéménybélelés során ezeket a tényezőket megvizsgálva választjuk ki a kémény ideális keresztmetszetét illetve annak anyagát, továbbá a kéménybélelés kivitelezéséhez használt eljárást.


Régebben a kémény építések során csak fatüzelésű rendszerben gondolkodtak, és nem terveztek hosszú távra. A technológiai fejlődés azonban gázkészülékekkel váltotta fel a fatüzelésű berendezéseket, és ezek kéményre gyakorolt hatása egészen más. A gáz égéstermékei az évek során meggyengítették a habarcsot, majd később a téglát, statikailag veszélyessé téve így a kémény szerkezetét, s megnövelve az esetlegesen visszaáramló szén-monoxid kockázatát.

Ma már – legyen szó vegyestüzelésű vagy gáz tüzelésű készülékről – a kéményt kötelező kibélelni az adott fűtési rendszernek megfelelően. A modern kéménybélelési anyagok és technológiák nem csak lehetővé teszik a biztonságos üzemelést, de jól megtervezve jelentős anyagi megtakarítást is eredményeznek a tökéletes égésnek köszönhetően.

Copyright © 2013. Re-Pro-Art 2000 Bt.  Rights Reserved.